Alle springkastelen die worden verhuurd, dienen in de HUIDIGE STAAT en PROPER weer teruggebracht te worden.
Party Clouds behoudt zich het recht om reparatiekosten, schade en schoonmaakkosten aan te rekenen aan de huurder.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een reservering maken?

Je kan eenvoudig een reservering maken via de website op de pagina van het springkasteel dat je wenst te reserveren. Het springkasteel is pas gereserveerd voor jou na de betaling ervan. Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.
Hoe gebeurt de betaling?
Je betaalt je springkasteel al volledig bij het plaatsen van je reservering. De waarborg dient betaalt te worden bij het ophalen van je springkasteel. De waarborg per springkasteel bedraagt 100 euro.
Wanneer dient de waarborg betaalt te worden en hoe?
Bij afhaling vragen we altijd een waarborg van 100 euro per springkasteel te betalen, ongeacht de huurperiode en de huurprijs. Dit kan je ter plaatse cash betalen of via Payconiq. Je kan ook ten laatste 4 dagen op voorhand de waarborg overschrijven. Zonder de betaling van de waarborg, geven wij onze springkastelen niet mee.

We streven ernaar om de waarborg binnen de 14 dagen na het terugbrengen van je springkasteel terug te storten na het nakijken van het materiaal. We laten je weten via mail of telefoon wanneer het bedrag is teruggestort.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor het opzetten van een springkasteel?

De benodigde ruimte hangt af van het specifieke model dat je kiest. Onze kleinste springkastelen kunnen makkelijk binnen geplaatst worden. Voorzie minstens 1 meter rondom het springkasteel en 2 meter achteraan voor de luchtslang en blower. De exacte afmetingen van elk springkasteel vind je op de productpagina.

Zijn de springkastelen schoon en veilig?

Ja, wij zorgen ervoor dat al onze springkastelen grondig gereinigd en gedesinfecteerd worden na elk gebruik. Veiligheid staat bij ons voorop, daarom worden al onze units regelmatig geïnspecteerd en voldoen ze aan de hoogste veiligheidsnormen.

Welke ondergrond is geschikt voor het opzetten van een springkasteel?
Onze springkastelen vereisen een gelijkmatige ondergrond voor opstelling. Bij voorkeur plaats je het springkasteel op gras of een zachte ondergrond. Als dit niet mogelijk is, laat het ons dan van tevoren weten. In geval van een harde ondergrond zoals beton of asfalt, dien je altijd eerst een grondzeil neer te leggen. 

Opgelet: bij het plaatsen op een harde ligt de verantwoordelijkheid en continue controle bij de huurder omdat het springkasteel niet op een veilige manier verankerd kan worden in de grond.

Wat is de "mooi weer garantie" en hoe werkt het?

Onze mooi weer garantie zorgt ervoor dat je je springkasteel gratis kan annuleren als er slecht weer op komst is. Indien er tussen 10:00 en 18:00 uur op de dag van verhuur meer dan 30% kans op regen voorspeld wordt gedurende minstens 3 uur op de locatie zoals vermeld op de orderbevestiging, kan je je reservering kosteloos annuleren. Je moet de annulatie telefonisch bevestigen bij Party Clouds en vervolgens via e-mail bevestigen met een printscreen van de weersvoorspelling op buienradar.be. Bijvoorbeeld, als je op vrijdag je springkasteel komt ophalen, moet je uiterlijk maandagavond om 23:59 uur annuleren door een e-mail te sturen met een printscreen van de weersvoorspellingen.
Ja, wij zorgen ervoor dat al onze springkastelen grondig gereinigd en gedesinfecteerd worden na elk gebruik. Veiligheid staat bij ons voorop, daarom worden al onze units regelmatig geïnspecteerd en voldoen ze aan de hoogste veiligheidsnormen.

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

Ja, je kan je reservering tot een bepaalde tijd voor de geplande ophaaldatum wijzigen of annuleren. Annulatie dient steeds gedaan te worden via e-mail en door Party Clouds bevestigd te worden. 

- 50% van de huurprijs te betalen bij annulatie tussen dag van bestelling en de 2de dag voor huur 
- 100% van de huurprijs te betalen bij annulatie de dag voor afhaling of de dag van afhaling of zonder verwittiging
Heb ik speciaal transport nodig voor het vervoeren van het springkasteel?
Een gewone gezinswagen volstaat meestal voor het vervoeren van onze springkastelen. Elk kasteel is eenvoudig met 2 personen te verplaatsen. Indien nodig kunnen wij een steekwagentje meegeven. Zorg voor een doorgang van minstens 1,5 meter breed om het springkasteel naar de gewenste locatie te verplaatsen.
Wanneer kan ik mijn gehuurde springkasteel ophalen en terugbrengen?
Als je een springkasteel huurt voor het weekend dan huur je het springkasteel voor 48 uur en kan je het op vrijdag tussen 15:00 en 18:00 uur of op zaterdagochtend tussen 9:00 en 12:00 uur ophalen. Je brengt het springkasteel ongeveer 48 uur na ophaling weer terug.

Als je een springkasteel huurt voor 1 dag, dan huur je het springkasteel voor 24 uur. Je kan het springkasteel ophalen de avond voor huur tussen 15:00 en 18:00. In dat geval dien je het springkasteel weer terug te brengen ongeveer 24 uur na ophaling. Of je komt het springkasteel de dag van huur ophalen tussen 9:00 en 12:00. Ook dan breng je het springkasteel ongeveer 24 uur na ophaling weer terug.

Bij het ophalen betaal je een waarborg van 100 euro, die kan worden voldaan via overschrijving minstens 4 dagen van tevoren, contant of via Payconiq. De waarborg wordt uiterlijk 14 dagen na de huurperiode teruggestort, na controle.
Hoe zet ik mijn gehuurde springkasteel op?
Het opzetten van een springkasteel is eenvoudig. Volg de instructies op je contract of de instructiefilmpjes op de home pagina. Voorzie 1 meter vrije ruimte rondom het kasteel en minstens 2 meter achteraan voor de luchtslang en de blower. Veranker het kasteel met minstens 4 pinnen en gebruik zandzakjes voor extra stabiliteit. Sluit de ritsen en velcro-strips, bevestig de blower en zet hem aan. Nu ben je klaar om te springen!
Hoe berg ik mijn springkasteel op na gebruik?
Zet de blower uit en ontkoppel hem van de luchtpijp. Open de velcro-strips en ritsen aan beide zijden van het kasteel en laat alle lucht ontsnappen. Vouw het kasteel netjes op en rol het op, samen met het grondzeil. Berg het kasteel op in de meegeleverde zak en berg de pinnen en zandzakjes op.
Wat te doen bij regen?
De blower en het springkasteel kunnen zeker tegen een spatje regen. 

Let op: de blower mag onder geen enkele omstandigheid worden afgedekt. 

Indien er echter hevig onweer optreedt, is het verstandig om de blower uit het stopcontact te halen en het kasteel te laten leeglopen. We stellen het zeer op prijs als je het springkasteel één keer dubbelvouwt zodat de onderkant nat wordt en niet het springkasteel van binnenuit. Indien mogelijk, leg het springkasteel tijdelijk in een droge ruimte. Zodra de regen stopt, kan de blower weer worden aangesloten zodat het springkasteel kan drogen en er niet te veel regenwater in kan komen. Bij sterke wind is het ook het beste om het springkasteel neer te laten door de blower uit het stopcontact te halen, dit om veiligheidsredenen.
Welke veiligheidsvoorschriften moet ik volgen bij het huren van een springkasteel?
Het is verboden om:
- het springkasteel te betreden met schoenen, juwelen of andere puntige voorwerpen;
- voedsel, drank of kauwgom te nuttigen in het kasteel;
- de buitenwanden te beklimmen en op de muren te klimmen;
- het springkasteel op te blazen of af te laten wanneer er personen in aanwezig zijn; 
- te springen op het voorste gedeelte, dit dient enkel als opstap;
- met zand of modder in het kasteel te spelen; - de blower(s) af te dekken;

- bij stormweer, hevige regen, wind of bij donder en bliksem, moet iedereen het springkasteel verlaten, en dient de stekker van de blower uitgetrokken te worden.
- het gebruik van het springkasteel is enkel toegelaten onder toezicht van een volwassen persoon ten alle tijden, wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele lichamelijke verwondingen of schadegevallen.